Dag 6: Maastricht – Maastricht

Posted by in Een jongensdroom

Dag 6: Maastricht – Maastricht

‘Rustdag’

We vertrekken om 9:30 na een ontbijt met onze gezellige medegasten Johan en Frank uit Dokkum! Zij deden een ronde door Vlaanderen en moesten die door omstandigheden vroegtijdig beeindigen. Ook dat kan. We vertrekken voor de afwisseling eens in normale kleren, op de fiets richting fietsspeciaalzaak Evers. De mankementen zijn snel opgelost, banden op spanning gebracht, kosten nul! Service van de zaak. Kan fotozaak Johan uit Gennep nog wat van leren😬.

Wat boodschappen aangevuld, Erik een kort ‘werkbezoek’ in de Hema en vervolgens naar het nieuwe adres in Maastricht.

We komen rond 11:00 aan en worden met koffie en zelfgebakken poffert ontvangen door een allervriendelijkste oude dame van maar liefst 86 jaar. Maria heet ze. Ze heeft zich in 1991 met haar man aangesloten bij vrienden op de fiets. Vanaf 1994 is ze weduwe en gewoon doorgegaan. Ze houdt van de gezelligheid. Ze heeft meerdere kamers die ze ter beschikking stelt aan reizigers. En passant vertelt ze nog even dat er vanavond nog 5 gasten komen en dat het dus wel krap wordt aan de ontbijttafel.

Ze wijst ons onze kamer, letterlijk, want de trap op dat gaat heel moeizaam. Ze vraagt ons om morgenochtend zelf de bedden met schoon beddegoed weer op te maken, ‘en wel netjes heren!’  Zegt ze met opgeheven vinger en met haar goeie oog streng aankijkend. Wij beloven militaire precisie. Eenmaal op onze kamer sorteer ik nogmaals al mijn meegenomen bagage en besluit weer 1/3 te schrappen. Dank PostNL voor het thuisbrengen!

Onze gastvrouw vertelt ondertussen honderduit en vindt bij Erik een luisterend oor. Ik zonder me af met het excuus dat ik ‘ons reisverslag nog moet schrijven’. Vriendelijk neem ik aangeboden pen en papier aan en besluit niet uit te gaan leggen wat een blog is. ‘Ze had al aangegeven niets met computers en internet te hebben’.

Via onze buren in Sellingen hoor ik inmiddels dat thuis alles gewoon doordraait. Ook de grasmaaier. Gefixt door Joris en Gerlinde! Toppers!

‘S avonds op de fiets naar De Vrijthof voor pizza. Helaas is deze door verdichte hekken omringt en is het plein niet alleen ontoegankelijk, maar zelfs volledig onzichtbaar! Naweeën van André Rieu? Geen idee, we zijn er in ieder geval geweest!