Dag 4: Groesbeek – Herkenbosch.

Posted by in Een jongensdroom

16 augustus 2018: José, onze gastvrouw, moest werken, dus zaten we mooi op tijd aan de keukentafel voor een stevig ontbijt. Hoe laat we het tuinhuis zouden verlaten was aan ons. 

Bij het inpakken een bericht van de zwager van Erik, Chris. Hij is vrachtwagenchauffeur bij Rewi transport in Emmen en vervoert tuinhoutproducten. Hij is ook in Groesbeek dus tijd voor een ‘meet and great’. En uuuuh……. ik durf het bijna niet te vragen…. (zie foto).

Al met al is het 9:30 als we vertrekken. Het foto’s maken met een telefoon die tevens navigeert, vast zit op het stuur en gekoppeld is aan een powerbank is nogal een gepruts onderweg. Een actioncam leek mij de oplossing. Dus in Gennep gestopt bij een fotozaak. We konden onze fietsen tegen de toonbank plaatsen en kregen koffie toe. Limburgse gastvrijheid? In 1996 heb ik tijdens onze huwelijksreis in Turkije een leren jas gekocht (was in in die tijd, ik zeg het er maar even bij). Na het afsluiten van de koop kregen we appelthee en om daar ongestoord van te kunnen genieten ging de winkeldeur zelfs op slot. De winkeleigenaar nam de rest van de dag vrij.. je krijgt dan zo je bedenkingen. Zo ook nu bij Johan uit Gennep. Dus later maar eens nagekeken of de betaalde prijs marktconform was. Nou jazeker, twee keer marktconform zelfs, ook Johan had een goede dag! Maar goed, de actioncam heb ik.

Na stevig doorfietsen zag ik het in de verte. De mooiste plek in Nederland. Hartslag omhoog, want het is ‘mien merk’. Zitten we al in de buurt van Arcen? Ja hoor, de karakterestieke contour van het gebouw is onmiskenbaar. De Hertog Jan bierbrouwerij! Fiets of geen fiets, die rijden we niet voorbij. Dus een rondleiding (in lycra) door de brouwerij en de oude kelders en uiteraard geproefd van de ‘grand prestige’ (zowel jong als helder) en de nieuwe ‘Enkel’. Ik zat op m’n plek met een biertje, zonnetje en 29 graden. Tot Erik me terugbracht naar de realiteit, we hadden nog ruim 50 km voor de boeg.

In Venlo kwamen we langs mijn oude kazerne, waar ik als 20 jarige ‘soldaat to be’ tot LaRo chauffeur werd opgeleid. Even over het voor mij nog duidelijk herkenbare -inmiddels door de gemeente Venlo in gebruik genomen- terrein fietsen. Lichting 89-5, soldaat 690924041. Dat nummer had ik destijds ter herkenning ook in mn broodtrommel gekerft. En laat ik die nu ook weer bij me hebben. De cirkel is rond. De timelap is gesloten. Daarbij ga ik nu geen ‘oudewijvenpraatje’ houden, maar het zegt toch iets over de kwaliteit van mijn 30 jaar oude tupperware-rekwisiet…

Vanuit Venlo langs Roermond via een prachtig bospad naar Herkenbosch. Het verblijfsadres bleek een volledig ingericht soort studio met eigen douche, wasmachine, magnetron, noem maar op. Lijkt niets bijzonders, maar wat kan dat fantastisch zijn. In ieder geval een heerlijk diner gemagnetront… ‘zo uit een bakje’.

Route:

Groesbeek, Milsbeek, Afferden, Nieuw Bergen, Wellenlooi, Arcen, Venlo, Reuver, Swalmen, Herkenbosch