Dag 2 : De Lutte – Aalten

Posted by in Een jongensdroom

Dinsdag 14 augustus zijn we na een heerlijke nachtrust om 10:15 weer uit De Lutte vertrokken. Door Mieke ruim voorzien van koffie, een stevig ontbijt, Snelle Jelles, bananen enz. We konden weer vooruit. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Lieve familie, enorm bedankt voor jullie gastvrije onthaal. En nu op naar Aalten, waar we via “vrienden op de fiets” konden overnachten in een tuinhuis van de familie Duykeren. Geen idee wat we kunnen verwachten, we zullen het zien.

De eerste stop was Enschede. Mijn nicht Alie en haar man Huub runnen daar ‘Running center Enschede’, en we hadden nog wat kleinigheden nodig. Niet om “te runnen” maar ook enigszins als excuus om eens een kijkje te nemen natuurlijk. Voorzien van vers water en een powerbank (Dank Huub!) werd de weg vervolg richting Glanerbrug. In de buurt van Haaksbergen (man ,wat kom je in mooie gebieden) een heerlijke “lunch op de hei” genoten.

In de buurt van Winterswijk werden wij staande gehouden door een horde dames. We zijn er nog niet uit of het nu de woeste aantrekkingskracht van Erik of van mij was die de dames daartoe bewoog, dus alle eer aan Erik. Het bleek om het “Katholieke dameskoor Jacobus” te gaan. Ze hadden opgetreden en genoten van koffie en koek tijdens hun bijbehorende fietstocht. Vanavond hadden ze een feestelijke barbecue! We werden uitgenodigd een bakkie koffie mee te doen. Met een dikke koek.  Iets voor ons zingen wilden ze niet onder het excuus dat er nog wat dames ontbraken, maar op mijn vraag of er dan nog wel muziek in de dames zat was de reactie overduidelijk! Dat kwam wel goed wisten ze ons te verzekeren. In antwoord op hun vraag hoeveel kilometer we dagelijks aflegden (100km), reageerde een van de dames plagerig dat 90 a 100 km op een dag ook voor hen goed te doen was. Die komt dan wel even binnen, maar getuige het feit dat de damesfietsen voorzien waren van de nodige accupacks geloof ik dat ook wel. ‘Vroeger’ vond ik 90 kilometer op mijn Kreidler ook nooit echt een probleem. De tijd begon te dringen, de dames moesten naar de feestelijke BBQ. We kregen nog een dikke koek mee voor onderweg (‘Wie hebt toch geld genoeg ien kas” fluisterde één van de dames me in die kennelijk inzicht had in de financiële middelen van het koor). Na uitgebreid uitzwaaien vervolgden ze hun weg. Wij hopen dat ze nog lang van het zingen zullen genieten.

Om 19:00 uur kwamen we aan in Aalten. Tot onze grote verrassing kwamen we terecht bij een alleraardigste dame met een prachtig sprookjesachtig tuinhuis, voorzien van alle gemakken. Puntmutsen op onze hoofden was het enige wat eigenlijk ontbrak. Helemaal top! Douchen, omkleden, en een hapje eten bij  restaurant Stegers in Aalden (Absolute aanrader!), route voor de volgende dag plannen en een overnachting voor de volgende dag regelen, social media bijwerken, blog bijwerken enz.

Duzzz…. We moeten onze planning wat aan gaan passen hebben we besloten. 100 km per dag is qua tijd prima te doen, maar de zaken daar omheen kosten wat meer tijd dan verwacht. Dus eerder opstaan (echt mijn ding zeg maar :)) De route voor morgen gaat naar Groesbeek. Geen 100 maar slechts 60 kilometer. Een overnachtingsadres vinden op een gewenste afstand lukt niet altijd, en bovendien gef dit tijd onze verslagen bij te werken.

Route vandaag: De Lutte, Enschede, Glanenburg, Buurse, Haaksbergen, Rekken, Eibergen, Groenloo, Meddo, Winterswijk, Kotten, Aalten.